Större än Kenza, Blondinbella & Kissie: Här är Sveriges just nu största blogg

Sedan mode- och livsstilsbloggar slog igenom på allvar runt år 2005-2006 så har de dominerat den svenska bloggosfären. Bland de mest besökta svenska bloggarna har vi vant oss vid att se namn som Blondinbella, Kenza och Kissie. De har haft hundratusentals unika besökare per vecka och varit ohotade på toppen i många år. Men nu har en ny blogg seglat upp på förstaplatsen bland Sveriges mest besökta bloggar om vi ska tro på statistik från Bloggportalen.se.

sillyseason

Den blogg som just nu har flest besök enligt Bloggportalen är en sportblogg, nämligen Aftonbladets Silly Season-blogg. Det kanske inte är vad vi förväntar oss som en traditionell blogg då den ligger på en traditionell mediesajt och saknar kommentarer, men den uppfyller nog alla kriterier för en riktig blogg skulle jag säga.

Silly Season-bloggen hade den senaste veckan 1.164.000 besök (per ip-adress och timma) medan Blondinbella på andra plats hade 980.000. Kenza och Kissie är distanserade med en bit över en halv miljon besök.

Bloggportalen mäter inte unika besökare utan besök från ip-adresser per timma. Sajten har haft problem med kvaliteten på senare år med många spamsajter som registrerat sig, likväl så med detta mått är Aftonbladets blogg just nu störst. Givetvis får bloggen en enorm draghjälp av att ständigt länkas från förstasidan på Aftonbladet.se och interaktionen är på bottennivå. Inläggen har färre delningar och tweets än vad jag har på denna blogg, men är man en del av Sveriges största sajt så ger det resultat i besöksstatistiken.

3 reaktioner till “Större än Kenza, Blondinbella & Kissie: Här är Sveriges just nu största blogg”

  1. Er vel også veldig sesongbasert, denne bloggen? Enda mer interessant om de klarer å holde trafikken oppe på denne utenfor silly season. Vet ikke noe om trafikken på de norske sidene som ligner, men så etter at forrige deadlineday var over, at blant annet VG (http://VG.no) og tv2 (http://tv2.no) har forsøkt å holde trafikken oppe til sine tilsvarende sider med spekulasjoner og rykter om overganger. Hvordan har det vært i Sverige? Hvordan har denne bloggen vært plassert gjennom høsten?

  2. Hej Øystein, ja det finns säkert en säsongseffekt i trafiken till den här bloggen. Jag har inte riktigt koll på hur den står sig över tid så det ska bli intressant att se om den kan behålla positionen till våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *