Lovejingles.com nästa svenska webbsuccé

Om du inte hört talas om Lovejingles.com förut så är det inte så konstigt, trots att sajten drivs av svenskar. Sidan är ganska ny och har inte fått någon större uppmärksamhet i Sverige (Internetworld skrev om sajten i januari). Men faktum är att det börjar pratas en del om sajten, som går ut på att företag eller privatpersoner för den delen, kan köpa en jingle som Love Harnell med kompanjoner skriver, spelar in på video och lägger upp på YouTube. Konceptet bygger på att en jingle erbjuds per dag och den 1 januari kostade det 1 dollar, 2 januari 2 dollar och så vidare. Jinglarna sprider sig förhoppningsvis sedan via sociala medier så ju fler som produceras desto mer trafik lär Lovejingles.com och deras filmer få.

Företaget har redan bokningar klara en bit in i april och kundlistan omfattar företag som Yahoo, som köpt en jingle till sitt 15-årsjubileum den 1 mars i år. Enligt en artikel på Small Business Trends så har de tjänat 18.000 dollar på bara fem dagar (även om det inte förklaras mer i detalj kring hur de fått fram denna summa) och marknadsföringen har självklart endast skett genom sociala medier.

Lovejingles har redan från början satsat på att profilera sig i USA och fått uppmärksamhet på toppbloggen Mashable. Och det är nog så med den här typen av idé att den kräver genomslag internationellt redan från början, så all heder till Love och hans kollegor för både idé och genomförande så här långt. Nu väntar vi bara på att svenska medier ska vakna.

En kommentar till “Lovejingles.com nästa svenska webbsuccé”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *