Tumblr, Posterous eller kanske Amplify nästa hit?

DN.se skriver idag en artikel om Tumblr och Posterous som potentiella Facebook-utmanare. Jag medverkar i artikeln med ett par korta citat som egentligen inte säger så mycket, men för att fylla på lite ytterligare synpunkter så tror jag inte att någon av dem är en seriös utmanare till Facebook. De fyller ganska olika syften. Snarare är de utmanare till Twitter och bloggar, då det handlar om mycket enkla publiceringsverktyg snarare än ett regelrätt socialt nätverk, även om de förstås innehar nätverksfunktioner också.

Jag är själv ingen flitig användare av varken Tumblr eller Posterous. Har använt den senare för att enkelt publicera på ett företagskonto på Twitter, men mina personliga konton är ganska tysta. Man kan gärna testa dem då de är väldigt enkla att använda. Dessutom tycker jag man kan prova en liknande tjänst som heter Amplify, som jag hittade via Svartling. Läs gärna hans förnuftiga kommentarer om varför Amplify kan vara nästa tjänst inom sociala medier att hålla ögonen på. Jag har provat att publicera några inlägg på Amplify och statistiken visar att de snabbt fick ett stort antal visningar, trots att jag var helt ny på tjänsten.

Mina konton: Amplify, Tumblr, Posterous, Twitter.

3 reaktioner till “Tumblr, Posterous eller kanske Amplify nästa hit?”

  1. Jag läste 2 liknande artiklar på NYTimes och i en israelisk tidning och det känns att alla hoppas för en ny FB (och att en PR byrå delta i festen).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *