Sociala medier viktigare än nyheter på semestern

Var tredje svensk klarar sig inte utan sociala medier på semestern enligt en undersökning från Sveriges Annonsörer. Sociala medier är den tjänst som flest säger att de inte vill vara utan under semestern, till och med fler än nyhetssajter och vädersajter.

Facebook, Instagram och andra sociala nätverk är idag så etablerade att vi inte kan vara utan dem när vi är lediga. Den vanligaste orsaken till att vi använder dessa tjänster är enligt en brittisk undersökning att vi vill uppdatera familj och vänner på vad vi gör. 44% av respondenterna i den undersökningen angav det som huvudskäl till semesteruppdateringar. 21% medgav också att de uppdaterade för att skryta med vad de gör och 10% gjorde det för att göra vänner där hemma avundsjuka.

Själv använder jag till exempel Instagram som informationskälla när jag gör research om platser att besöka och vad man inte bör missa på ett resmål. Eftersom jag gillar att fotografera är Instagram en suverän inspiration för olika utflyktsmål och det är ofta där jag hittar de där lite okända guldkornen att besöka på en resa. Sedan finns det ju andra aspekter på själva fotograferandet och delandet, som att Instagram har förstört de mest populära resmålen.

Det här klarar sig svensken inte utan på semestern, enligt Sveriges Annonsörer:

Vilken/vilka av följande kan du inte vara utan under semestern?

Sociala medier 31 %
Nyhetssajt 30 %
Vädersajt 26 %
Musiktjänst 23 %
Nyhetssändning TV 12 %
Filmtjänst 11 %
Nyhetssändning radio 9 %
Jobbrelaterad mail 8 %
Podcast 8 %
Köp-och sälj-sajt 5 %
Print-tidning 3 %
Bostadssajt 2 %
Ingen 22 %
Vet ej 7 %


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *