Struntprat och babbel i sociala medier?

I fredags publicerade GP en artikel om politiker på Twitter och Facebook, rubricerad ”Mest struntprat i sociala medier”. Vi känner igen anslaget från tidigare artiklar som menade att 40 procent av all information på Twitter var meningslöst babbel. Jag kommenterade då denna syn bland annat på Rapport på SVT.se.

Jag hinner inte utveckla dessa tankar just nu, utan vill istället tipsa om en artikel om politiker och Twitter från The Economist.

3 reaktioner till “Struntprat och babbel i sociala medier?”

  1. Ja, det är lite lustigt det där. Jag tycker att det är rätt enkelt. De som jag har bäst relation till är de som jag också snackar mest skit med. Meningslöst babbel och struntprat är alltså fullständigt väsentligt för att skapa och upprätthålla en gedigen och djup relation. I ”verkligheten” – och på webben. För vem vill bli vän med någon som alltid är gravallvarlig och superrelevant. I alla lägen. Inte jag i alla fall. Jag skulle tröttna snabbt som tusan.

    Sen är det klart att politiker (och varumärken) inte kan lägga sig på den nivån som mina närmsta vänner befinner sig på. Det skulle bara bli märkligt. (Typ som när Sj avslutar tweets med ”Kram”.)

  2. @Petter Kan bara hålla med dig. Det personliga är väl i många fall positivt, man kan bättre bilda sig en bild av personer bakom en officiell fasad. Dessutom så håller jag inte med om att det mesta är trams. Jag får väldigt mycket bra tips och nyheter via sociala medier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *