Sociala medier är inte nytt längre

Enligt en undersökning bland medlemsföretag i finska Annonsörernas förbund (Mainostajien Liitto), kommer sociala medier att få en ökad betydelse. Hela 92% av de 95 deltagande företagen bedömer att betydelsen av sociala medier kommer att växa. Dock uppger vart fjärde företag att sociala medier fortfarande inte utnyttjas vare sig vid marknadsföring eller kommunikation. Ett hinder som stod ivägen för en bred användning av sociala medier ansåg 63% av företagen vara bristen på information och erfarenhet.

Jag kan knappast hålla med om att det råder brist på information om sociala medier, snarare tvärtom. Det diskuteras överallt på nätet och varenda tidning och tv-kanal med självaktning har belyst det här fenomenet ur alla möjliga och omöjliga vinklar de senaste åren. Saknar ni ändå information kan jag komma till Finland och berätta 😉

Inte heller är sociala medier något nytt längre. Visst, om man inte har engagerat sig som företag är det svårt att få några egna erfarenheter, men när ska ni börja då? Någonstans måste man ju börja, annars blir det lite moment 22 över det hela.

Se det så här. Sociala medier är idag lika stort som traditionella medier är på nätet, i Sverige. 18% av svenskarna läser bloggar en genomsnittlig dag och var fjärde svensk tittar på video på nätet en normal dag. Jag själv har bloggat i över 6 år och startade min första företagsblogg 2005. Jag kan inte tänka mig att Finland ligger så långt efter Sverige i användning av sociala nätverk mm.

Bland de största och snabbast växande sajterna på nätet ser vi att de faktiskt har hållit på ett tag nu.

– Facebook: 6 år

– YouTube: 5 år

– Twitter: 4 år

Kort sagt, sociala medier är inte nytt längre. Du får ingen erfarenhet om du inte börjar aktivera dig. Det är dags nu.

5 reaktioner till “Sociala medier är inte nytt längre”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *