Datainspektionen publicerar vägledning för myndigheter på Facebook och Twitter

Datainspektionen har idag publicerat en vägledning för kommuner, myndigheter, företag och andra organisationer kring hur personuppgifter ska hanteras i sociala medier som Facebook och Twitter. Skriften kan hämtas kostnadsfritt på Datainspektionens hemsida.

3 reaktioner till “Datainspektionen publicerar vägledning för myndigheter på Facebook och Twitter”

  1. Så nå at du har blogget om den nye hjelpen fra Datainspektionen – jeg synes det er en god idé og har blogget litt om det i norsk kontekst her: http://www.sermo.no/2010/09/07/svenskenes-datatilsyn-gir-rad-om-facebook/

    Så får vi håpe at vi i Norge følger etter!

    Forresten, Hans: Hvis du har tips om hvordan offentlig sektor/administrasjon i Sverige bruker sosiale medier (på kommune-, lens- eller statsnivå), tar jeg gjerne imot tips! Trenger sammenlikningsgrunnlag for Norge. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *