De 5 äldsta aktiva bloggarna på Bloggportalen

Det är ingen nyhet att jag tycker att Aftonbladets tjänst Bloggportalen suger stenhårt. Idag tänkte jag dock titta lite närmare på de bloggare som varit med från starten. Bloggportalen säger sig ha nästan 110.000 bloggar i sin katalog, men tittar man på de tidigast registrerade bloggarna så liknar det mest en kyrkogård. Det är tufft att fortsätta driva en blogg år efter år och de flesta som registrerades när portalen lanserades har lagt ner, slutat uppdateras eller fortsätter på annan domän och har glömt eller struntat i att uppdatera informationen på Bloggportalen.

Bland de som var tidigast ute och som fortfarande aktivt bloggar är Lotta Holmström en ledstjärna. Hon har inte bara den äldsta aktiva bloggen på Bloggportalen utan de två äldsta. Kudos till Lotta. De fem först registrerade aktiva bloggarna är följande:

#4: Lotta Holmström
#5: Skriva.net av Lotta Holmström
#17: Saras betraktelser (uppdaterad senast juli 2011)
#19: Bloggen för livsnjutare av Dan Stenqvist
#28: Anders Wallner

Värt att notera är dock att det finns ett par bloggar blande de första 30 registrerade som fortfarande är aktiva, men som flyttat och där informationen på Bloggportalen är inaktuell.

Andra tidiga bloggar som fortfarande tuffar på är till exempel Fredrik Wass Bisonblog (#336) och Stationsvakt (#757). Själv lyckades jag åtminstone få in en blogg bland de första 1.000: Media Culpa (#987).

Vilka bloggar som var aktiva 2006 eller tidigare följer ni fortfarande?

Förtydligande: siffrorna ovan gäller alltså inte vilken blogg som är äldst, utan de som registrerade sig först på Bloggportalen.

7 reaktioner till “De 5 äldsta aktiva bloggarna på Bloggportalen”

  1. Vad intressant. Visst är det tufft att hålla igång en gång en blogg. Men än tänker vi inte ge upp här även om inläggen inte är lika frekventa som förr..

  2. Jag började 2001. Men jag slängde mitt arkiv för några år sen. Jag är dock van att inte räknas med bland innegänget.

  3. @rosemari, som jag försökte förtydliga ovanför så gällde detta alltså inte de äldsta bloggarna totalt sett utan jag tittade på dem som registrerat sig först. Förstår att rubriken inte blev så tydlig som jag hade önskat.

    Jag började blogga februari 2004 och har också hållit på länge. Detta inlägg var inte ett försök att hylla någon slags bloggelit, tvärtom tycker jag att flera av ovanstående exempel är utanför den vanliga sociala medie-bubblan.

  4. Aftonbladet har stängt ner Bloggportalens koppling till artiklarna nu, eller hur? Verkar som att de går in för att enbart jobba med Facebookkommentarer nu för att städa upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *