Hemlösa i Göteborg delar bilder till fotoprojekt via Instagram

Göteborgs Räddningsmission har i veckan lanserat ett fotoprojekt som är en av de mer omfattande svenska kampanjerna som använder Instagram. I julkampanjen En annan bild av Göteborg vill Räddningsmissionen uppmärksamma utanförskap och social utsatthet i Göteborg. Därför samlar man in Instagram-bilder från fem personer som lever eller har levt som hemlösa i Göteborg. Via sajten uppmuntras man att stödja arbetet med hemlösa och utsatta genom att SMS:a in 50 kr.

en-annan-bild-av-goteborg

– Det känns viktigt att inte prata över huvudet på människor som redan lever i utanförskap. Vårt mål med julkampanjen har varit att ge Göteborgs hemlösa och socialt utsatta en egen röst och en kanal för att bli en del i debatten på samma villkor som resten av samhället. Instagram är väldigt demokratiskt på så vis, alla har samma förutsättningar att kommunicera, säger Andreas Gunberg, projektledare på Stendahls som varit med och skapat kampanjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *