De mest sökta orden på Google 2012

Idag har Google berättat vilka som var de mest sökta orden i Sverige på Google under 2012 (hittills). Det är som vanligt ganska rolig läsning. Dock är listan på de allra mest sökta orden tämligen ointressant. Så här ser listan ut:

Mest populära sökningar 2012:

Övergripande
1. Facebook
2. Aftonbladet
3. YouTube
4. Blocket
5. Hotmail
6. Google
7. Eniro
8. Hitta.se
9. Expressen
10. Swedbank

Varför tycker jag att den är ointressant? Jo, för att den i princip bara rör Sveriges mest besökta webbplatser. Man skriver alltså ibland hellre in sajtens namn i sökfältet på Google istället för att skriva in rätt webbadress direkt. Det är ett vanligt och bekvämt beteende för att det går snabbt och man behöver inte tänka på om adressen slutar på .se, .com eller annat. Alla de i topp 10 utom Swedbank finns med i topp bland de mest besökta webbplatserna om man dels ser på Kia index och dels på Alexa.com. Anledningen till att man bör titta på dem båda är att Kia index inte rankar de utländska sajterna som Google, YouTube och Facebook.

Nästa år hade det varit intressant att få en lista på de mest sökta orden, men rensat från namn på webbplatser.

En kommentar till “De mest sökta orden på Google 2012”

  1. Men TACK för att du skrev det här!
    Jag tänker också så (om jag uppfattar dig rätt) varför börjar man inte skriva in det direkt i adressfältet istället, med största sannolikhet har du besökt sajten tidigare och webbläsaren MINNS det..!

    Det hade faktiskt varit intressantare om de mest sökta fraserna var ”hur blir man rik”, ”är jag gravid” etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *