Populärt med Instagram-tävlingar

instagram logoInstagram lämpar sig väl för företag som vill aktivera sina kunder att prata om dem eller deras produkter. Vi som användare är ofta positiva till att visa vår kreativitet och delta i olika aktiviteter, inte minst om det hägrar en belöning i form av en tävlingsvinst. Just nu pågår ett flertal svenska tävlingar eller kampanjer på Instagram. Här är tre som passerat i mitt flöde bara det senaste dygnet.

Telia: marknadsför tjänsten Surf Abroad med en tävling där man kan vinna en Samsung Galaxy S4. Deltagare ska tagga sina bilder med #teliasurfabroad. Just nu ca 45 bilder som är taggade.

Arla: firar mjölkens dag och vinsten är ett års gratis mjölk. Deltagare ska använda hashtag #mjölkensdag vilket ca 40 bilder gjort hittills.

Icehotel: lottar ut en resa till Icehotel till en vinnare som använt #icehotelwaitingforsummer. Antal deltagande bilder just nu, ca 70 st.

Ett annat sätt att använda hashtags i tävlingar är att som Swebus köra en Twitter-tävling där man kan vinna biljetter till Roskildefestivalen om man taggar sina festivalminnen med #swebus. En rekommendation här är dock att man väljer en unik hashtag för sin kampanj så att den inte blandas upp med vardagstwittrande om företaget. Som det är nu så blandas tävlingsbidrag med allmänna kommentarer om företaget och en del av dem är väldigt negativa, medan andra är neutrala eller positiva. Men det blir förstås svårt att följa en tävling om man måste sortera bort tweets som inte har med tävlingen att göra först.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *