Nu kan du analysera dina tweets gratis i Twitter

Twitter har öppnat upp möjligheten att få statistik på hur mycket engagemang dina tweets får på Twitter. Statistiken är tillgänglig för alla och är helt kostnadsfri. Genom att logga in i annonseringsplattformen på Twitter kan du få fram hur dina senaste tweets har spridits på nätet. Analytics-delen ger information om:

 • – hur många som klickat på länkarna i en tweet
 • – hur många som favoritmarkerat en tweet
 • – hur många retweets varje tweet fått
 • – hur många svar (replies) varje tweet fått
 • – antal nya följare
 • – antal avföljare

twitteranalytics

Såhär gör du för att komma åt Analytics i Twitter:

Logga in på Twitter och gå till annonsplattformen: https://ads.twitter.com/. Svenska konton kommer att få ett felmeddelande att deras konto inte är giltigt för annonsering på Twitter, men det spelar i det här fallet ingen roll. Klicka nu på Analytics så får du fram både en graf och en lista med statistik över dina tweets. Denna data går också att ladda ner i form av en CSV-fil.

Antal klick på länkarna verkar dock inte fungera för mig, för det står noll klick på samtliga mina tweets, vilket jag vet inte stämmer. Oklart där om min egen URL-förkortare ”kull.in” spökar eller om det är ett generellt problem. Klicken ska heller inte vara baserat på antal klick på just din tweet utan generellt på länken. Uppdatering: den senaste tweeten visar antal klick, så kanske det fungerar framöver trots allt.

Via TNW.

En kommentar till “Nu kan du analysera dina tweets gratis i Twitter”

 1. Intressant tips, jag försöker komma igång nu, men jag hittar inte Analytics-fliken, bara FAQ:n om ämnet. Kan du lägga upp en skärmdump på var jag ska leta?

  Tack på förhand!
  /Aya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *